HISTORIEN OM VIBORG BALLON A/S

Viborg Ballon A/S blev startet som en hobby i en garage i Viborg i 1952 af Poul Pind. I begyndelsen dyppede han ballonformene enkeltvis i et syltetøjsglas med ét kg flydende latex. Senere opfandt han en maskine, som kunne dyppe 10 forme af gangen og så blev de tørret i en simpel opfundet ovn med blæser.


I 1960 fik Esther Pind næringsbrev og så var Viborg Ballon en realitet.

I 1965 købte sønnen Niels Ib Pind virksomheden og byggede nye lokaler. På det tidspunkt var der fire-fem andre mindre ballonfabrikker i Danmark, som dog hurtigt lukkede igen. Allerede i løbet af et par år var efterspørgslen på balloner fra Viborg Ballon A/S så stor, at man måtte købe automatiseret produktionsanlæg.

Niels Ib købte en grund på Gørtlervej i Viborg, hvor der var plads til produktion og evt. senere udvidelse og den 24. juni 1970 stod det nye byggeri færdig og det nye produktionsanlæg var installeret og klar til brug.

Det viste sig hurtigt at købet af grunden på Gørtlervej var en god ide. Der blev siden udvidet og bygget til i 1979, 1985, 1987 og igen i 1991 for at have plads til produktion, trykkeri, pakkeri og lager og i 2006 overtog Viborg Ballon A/S konkurrenten Aarhus Ballon fabrik.

Balloner fra Viborg Ballon A/S vil være at finde i butikkerne under registreret varemærke BINI BALLOONS.

Navnet BINI er sammensat af forbogstaverne på Niels Ib samt de 2 første bogstaver i hustruens navn BIrte.

D. 1. oktober 2007 blev der gennemført et genereationsskifte og datteren Dorthe Pind overtog Viborg Ballon A/S.

Virksomheden drives stadig fra Gørtlervej i Viborg med loyale og dygtige medarbejdere med kvalitet, service og hurtig levering i højsæde.